Sökhjälp

Att söka hundar
~
Sätt markören i sökfältet, så att ordet Sök hundar försvinner, tryck sedan enter på ditt tangentbord, så kommer alla hundar upp av det kön du valt. (Man väljer kön genom att klicka i hane eller tik med hjälp av radioknapparna under sökfältet.)

~
Om du skriver en bokstav (eller flera bokstäver) i sökfältet kommer alla hundar upp som börjar på den/de bokstaven/bokstäverna.

~ Om du vill söka efter en hund vars namn du inte riktigt känner till kan du skriva ett %-tecken innan namnet. Då kommer alla hundar upp vars namn innehåller de bokstäverna som du skrivit. Exempel: Söker du efter en hund vars namn innehåller ordet "Nice", så skriver du %Nice i sökfältet. Då kommer varianter som "I'm Nice" och "Nice Looking".

~ Du kan välja att söka på alla hundar i hela databasen, eller att sortera ur så att bara hundar som har bild visas. Detta val gör du genom att välja i dropdownlisten överst till vänster på sidan.

~ Finns det en * bakom hundens namn, betyder det att det finns en bild på hunden. Även i stamtavlorna visas *


Söka hundar per färg
~ Du kan även söka på färg via dropdownlisten, du får välja vilken färg i en ny dropdownlist.
Du kan även fylla i exempelvis ett kennelnamn i sökfältet för att få en mer exakt sökning. Vill du se alla hundar av en färg trycker du bara enter i rutan.

~ Känner du inte till vad hunden heter i stamtavlan finns det även en sökfunktion där du söker på hundens tilltalsnamn, även här via dropdownlisten överst till vänster på sidan.